pamir - Reisverslag uit Bisjkek, Kyrgizië van ronald lok - WaarBenJij.nu pamir - Reisverslag uit Bisjkek, Kyrgizië van ronald lok - WaarBenJij.nu

pamir

Door: Ron Lok

Blijf op de hoogte en volg ronald

26 Augustus 2009 | Kyrgizië, Bisjkek

goedenmiddag vanuit Bishkek,waar ik inmiddels alweer een week verblijf in een geusthouse waar het heel gezellig is, veel fietsers die vanuit de hele wereld hier even komen uitblazen om achter visaas te gaan of om terug te vliegen

Veel fransen die allemaal goed engels spreken ,raar want als je in fankrijk komt spreken ze nooit engels
Ben net terug van een 2 daagse wandeling in de bergen,beetje in de sneeuw gelopen met een fransoos.
geslapen in een verlaten skihut waar de ratten rondlopen
vandaag krijg ik mijn china visum
en morgen een visum voor tadjikistan.
Overmorgen ga ik met die fransoos naar karakol( kijk maar even op google)hier vandaan willen we een 8 daagse berg tocht maken en na dit ga ik naar tajikistan om hier de Pamir op te fietsen ,een pas van 4680mter,
net de mt blanc onderdoor,wordt een helse tocht ,steil hele slechte wegen
sneeuw regen wind,de weg voert en paar honderd km langs de afgaanse grens ,maar wordt wel een mooie tocht.
Als ik hier vandaan china niet in kan komen,moet ik terug naar kyrgistan en dan china in en volg ik de rechter zijde route(tarimbekken, googlen)..
het lijkt wel of alle fietsers hier(bishkek) samen komen om visaas tehalen en zich daarna weer over heel azie te verspreiden,sommige zijn al jaren onderweg en leven van een 10 dollar per dag sommige nog minder,zeker als ze in india of pakistaan zijn.
Een duitser die hier verblijft heeft 5 jaar in india gereist,voor 3 dollar per dag, drinkt geen bier.?!
Ik zit hier voor 4 euro per dag incl gebruik keuken,ha ha ha
deze maand blijf ik binnen me budget,en volgende ook zo dit was even kygistan en mijn plannen ,nu naar kazachstan waar ik bijn a2500 km gefietst heb,

Na mijn vertrek uit Astana veranderde het landschap al snel in een vlakke lege ruimte,ik ging richting almaty,bekend van het schaatsen weten julie nog wel?
de weg waS GOED ,MAAR REDELIJK DRUK
dus besloot ik na 200km af te slaan naar links richting ayakoz 700 km
hier veranderde de weg al snel in een gaten festijn,maar hier kon ik nog redelijk om heen fietsen, het verkeer werd minder en langszaam maar zeker hield het asfalt op, maar kon toch redelijk doorfietsen en het landschap werd steeds mooier en heuvelachtiger. de dorpen kwamen verder uit elkaar te liggen ,dus moest ik eten inslaan,en zelf wat inelkaar flansen,om de 60,70km was er wel en eetgelegen heid,moet je niet teveel van voorstellen en hier kon ik ook altijd mijn tent op zetten en soms kon ik binen slapen op een bank ofzo,
ik fietste op een hoogte van ongeveer 600 700 mtr ,dus het was niet te heet en had meestal d wind redelijk mee waardoor ik veel kms konmake ,behalve 1 dag, die goed begon,een hele harde wind in de rug en een licht stijgende en dalende weg ,ik hoefde nauwelijks te trappen,
dat ging 2 uur goed totdat ik een harde windstoot van links kreeg enmeteen een windstoot op mijn neus,
In 2 seconden had k die zelfde wind tegen en kon ik de rest van de dag ploetren, het kan verkeren.
Vele keren moest ik op de foto met hele families en vele keren per dagmoest ik vertellen waar ik vandaan kom en waar ik naar toe ging
! keer kwam ik te dicht bij de chinese grens en werd ik ondervraagd door een kolonel die geen engels sprak een heel gedoe, maar uit eindelijk brachten ze me terug 50km en was ik waar ik begonnen was.
De Kazakken,niet te verwarren met Kozakken zijn een sympathiek volkje die Religie en alcohol strikt gescheiden houden 70 % moslims,dus die zopen er ook vrolijk op los
Als ik in de ochtend in een magazijntje( Heel klein winkeltje
)kwam werd er al flink wat bekertjes achterover geslagen.
ik zag veel autoos rijden met reclame erop ,iedere dag wel een paar,er bleek een engeland mongolie rally aan de gang te zijn waar 400 autos aan meededen,ze mochten zelf een route uit kiezen,de een ging over rusland de ander over iran turkmenistan oerzbeki kazachstan
Landen over de hele wereld deden mee.
het waseen liefdaigheids race ,de auto moest in ulan bator achter gelaten worden ,zie fotoos.
Het was de enige keer dat ik engels sprak in 14 dagen ,oh nee lieg ik ,er stopte nog een zwitsers ecamper waar ik 10 min mee gesproken ,en kwam nog een engelse vrouw opeen motor egen die met haar moeder van 75 vanuit engeland naar ulanbator op reis was
En zo vorderde ik naar alma aty waar ik een dag verbleef ,waar ik nog een nederlander tegen kwam,
Ik liep door een winkel straat in alma, hor ik opeens ron ron roepen

bleken die zwitsers te zijn, in een stad va n 1,5 milj inwoners is die kans redelijk klein dat je elkaar tegen komt,biertje meegedronken en we zouden elkaar isschien weer tegen komen in kysgistan

zo hoop dat ik jullie niet ver vel hiermee

fotooos zijn onderweg

groetjes

• 26 Augustus 2009 - 09:22

Bibi:

Geweldig Ron zoals je je hierdoorheen slaat. Kanjer

• 26 Augustus 2009 - 09:45

Kevin En Jacqueline:

Wat een avontuur Ron!!!
    Heel veel plezier en succes de komende tijd maar weer! Leuk om zo een beetje op de hoogte te blijven van wat je allemaal doet en waar je komt.

Hier gaat alles goed, wel lekker aan t rommelen in mn buik. In principe nog tot a.s. zondag 30 aug. maarja... voor hetzelfde geldt blijft die kleine ondeugd nog langer in mn buik vertoeven.

We houden je op de hoogte!

Groetjes Kevin en Jacqueline

• 26 Augustus 2009 - 16:26

Marijke:

Jeetje Ron,
    Dat is weer een heel verhaal! En wat stoer dat je die Zwitsers nog weer tegen kwam!
    Blijf schrijven.
    Liefs ook van Henk,
    Marijke

• 26 Augustus 2009 - 21:19

Ernst:

Hi Ron,
    we zullen je missen eind september maar Gulpen is veel te "simpel"voor je vermoed ik.
    Dat doe je nooit meer of toch?
    Hoe danook een fantastische reis heb je en lees met veel plezier je avonturen.
    veel plezier , blijf gezond en kom goed terug , wanneer danook

Ernst

• 27 Augustus 2009 - 08:55

Annemiek:

Hoi Ron,wat een mooi verhaar! We hebben Nils weggebracht naar Oostenrijk, hij gaat daar een half jaar "studeren". Lars en Gunter hebben de finish van de triatlon niet gehaald.We hopen dat het allemaal gaat lukken met de visa.
    Groetjes

• 02 September 2009 - 12:39

Ashram:

Hoi , Heel goed , dit is wat ik bedoelde met foto's maken EN opsturen.
    Ben je soms bezig met een cursus Dwergwerpen???
    De Sluis en Bruggen was ook zonder jou gezellig.
    Alvast Gefeliciteerd met je verjaardag aankomend weekend - heb je al plannen ???

• 05 September 2009 - 20:19

Annemiek:

Hoi Ron Gefeliciteerd met je verjaardag.We zijn benieuwd naar je volgende verhalen
    Groetjes

• 11 September 2009 - 16:32

Jacek:

ron waar ben jij?Groetjes Jacek and Hania

• 16 September 2009 - 06:03

Gerard Kroesen:

Hoi Ron,hier ook maar eens een (late)reactie van mij. Heb heel veel respect voor de opgave waar je mee bezig bent!!
    Een ware veldslag zo'n reis. Dan is een dagje wandelen niks. Geniet er verder van en kom heelhuids terug,dan gaan we proosten.
    Groet,Gerard.

• 04 Oktober 2009 - 20:38

Afke:

Ha die Ron,

Hoe vergaat het je daar in het verre oosten op het fietsje?? Hoop dat alles goed met je gaat!
    Wat ontzettend leuk om al die verhalen te lezen over wat je zo allemaal meemaakt onderweg.
    Ben inmiddels terug van mijn Transsiberie-mongolie reis en dat was helemaal super. Vond Mongolie een schitterend mooi land. Heb Ashram en Annette het weekend lastig gevallen met zo'n 3000 foto's gelukkig voor hun natuurlijk wel onder het genot van een borreltje.
    Ik zie dat je laatste verslag van eind augustus is dus het wordt hoog tijd dat je weer eens wat op je site zet voor ons hier in het verre en natte nederland.

Hou je haaks en have fun!!!

Dikke X

• 07 Oktober 2009 - 12:26

Gita:

Heeee Ron,
    Waar blijft het volgende verhaal? Ik maak me zorgen. Je bent toch niet van je fiets gevallen?
    Hier wordt het tijd voor Boerenkool met Worst!!
    Hoor van je,
    Gita (&Jan &Jacky)