hel van turkije en kopdoekjes
Door: Ron Lok
Blijf op de hoogte en volg ronald
01 Juli 2009 | Turkije, Ankara
endelijk land inzcht,na 2 dagen opde boot 650km verder,nog wat dolfijntjes gezien onderweg,toch wel een indrukwekkende stad istanbul
en een leuk bnnen komertje op deze manier,n Odessa was k Monika en Martn weer tegengekomen en nog 2 nederlandse dames. In Istanbul nog wat gegeten en toen afscheid genomen
Boot genomen naar azie en istanbul utgefietst.de volgende dag was het alleen maar klimmen en dalen145km
ongeveer 3 keer de ventoux,
daarna werd het net veel beter en k dankte ALLAH voor een vlak stukje
en voor zijn Hectoliters Thee
Had k n alle andere landen edredag
goeie koffie.hier alleen slootwater
2 dagen geleden kwam k een bulgaar tegen de een rondje zwarte zee aan het doen was 7000km ,zeg maar ijsselmeer n het groot,dezelfe dag nogeen zwtser en een oostenrijker,
de zwtser voelde zch eenzaam en gng even nternetten en ploep de volgende dag had die een fetsmaatje
uit oostenrijk,deze jongens gngen
een beetje hetzerlfde doen als mj.
en k was uitgenodigd om mee te gaan
maar ik ging mijn egen weg,maar we
zouden contact houden.
n amrasa kwam k DAvd en jeanette ut zud afrika tegen .her waqt biertjes meegedronken
Kopdoekjes zijn hoofddoekjes en tandenstokers tandstokkies
vandaag pech met de fets
Daar waar het tandwiel achter op zt
was afgebroken.k handelde snel
kocht een lter ber nam de bus,
een vers tandwel zt er weer op.
net meer gefietst vandaag
Zt in eenstrand huisje met ut zicht
Het is erg mooi hier
In dit gedeelte van turkie zeer weinig toeristen ,alleen turken zelf.
Er wordt her geen alcohol gedronken in het openbaar.het is op weinig plaatsen verkrijgbaar
gisteren heb ik zelf niks gedronken
Was niet aan te komen
Af en toe lijkt het wel of ze nog noot een buten lander hebben gezien
zo weordt ik nagestaard
zzijn overgens wel erg vriendelijk
Over een dag of 12verwacht k n Baku te Zijn
hier zal ik visums moeten regelen
en veelgeduld moeten hebben.
het wordt of over turkmenstan of kazacgstan of Iran
Iran schjnt het soepelst te zijn met vsums
tot later
02 Juli 2009 - 14:24
Tineke:
Hoi alleen,
Nou ja alleen! Je ontmoet heel veel leuke mensen lees ik.Opa was hier net nog even. Ik zal hem jouw bericht laten lezen.
Nou fiets ze en tot horens
dikke kus
tineke -
02 Juli 2009 - 20:45
Marcel:
Je bent al aardig ingeburgerd daar...haha. Je schrijft zelfs bijna Turks...
Succes en veel plezier verder -
03 Juli 2009 - 11:04
Janine:
Dat is een goeie Marcel. Ik denk dat de medeklinkers op waren.... Ron, het klinkt erg gezellig allemaal. Veel bekenden onderweg, beetje fietsen, alleen geen bier (maar een beetje afkicken kan ook geen kwaad). De komende landen worden wel spannend. Pas op de mijnen en andere rare toestanden! x Janine -
04 Juli 2009 - 08:14
Marijke:
Nou je zit er al weer helemaal in Ron!
Goed dat je nu ook nog wat ziet onderweg, ha ha!
Nou we blijven je volgen hoor! En lekker blijven schrijven.
Lfs Marijke (en Henk) -
05 Juli 2009 - 06:49
Ashram:
Hoi, ook hier moeten we de nodige Hectoliters naar binnen werken ivm het warme weer, maar wij danken "Freddie" hier voor. Vwb het vervolg van je reis - naar mijn bescheiden mening - is de meest logische weg , door Iran (wel een beetje rumoerig momenteel), want dan kom je via India bij Nepal, Bhutan en Birma. Denk dat ook de tijdspanne een rol gaat spelen , wanneer je via Kazachstan gaan (omweg - koud). Wij zelf gaan over 2 weken Jan van Arnhem aflossen in Pals dus hopen we dat hij niet al het bier/wijn heeft op gezopen.
Goede reis verder en in afwachting van je volgende verslag MET foto's
Ps. Je hoeft GEEN foto's te maken van lui met hoofddoekjes , want die hebben we hier al genoeg/teveel. -
08 Juli 2009 - 08:46
Janke:
He Ronnie,
Wat doe jij leuke en spannende dingen zeg. Ja en een dagje geen drank kan ook geen kwaad, dan kan je misschien sphinxen zien???? Heel veel plezier enne wij gaan over 2 weken lekker op vakantie: eerst naar Pals gaan we een weekje bij Ashram en Annet staan.
Dikke kus Janke en voorzichtig met je verdere reis. -
27 September 2009 - 15:09
Teun En Irma :
hoi ron hier de vrienden van brouwerswapen het verslag is super we hopen je het komende jaar weer in het eet cafe te ontmoeten gr van de limburgers uit gulpen