tulpen
Door: Ron Lok
Blijf op de hoogte en volg ronald
26 Juli 2009 | Kazachstan, Astana
Ja ja die komen hier vandaan
zag er natuurlijk flink tegenop om methet vliegtuig te gaan, inpakken enzo,maar al met al verliep het toch soepel
Ik had29 kg teveel,moest weerdiep in mijn buidel tasten.
ik wistnu gelijk methoeveel bagage ik fietste 33kg ex waterenmond voorraad
Hetvliegtuigjewaar ik inzat was een
50 zitter propellor ,zeg maar een
fokker 50 maar dan uithet jaar 50
Ik zatnatuurlijk naast de motor en die maakte zo een geluid van een motor boot waarvan de motor iedere keer een beetje uit het water komt,en weer langzaan onder water
en dus sneller gaat draaien, en weer langzamer gaat draaien.
maar hetbleef gewoon doordraaien tot de landing in Aktau,het was een perfecte landing,die alleen werd gestoord door deslechte baan
hier moest ik overstappen,kreeg al mijn bagage weer in mijn mik
Dacht dat normaal in een keer doorging,
Kreeg hulp van een kazach
die mijn fiets naar een andere vertrekhal sleepte
Hier aangekomen vroeghij om 10 dollar
voor 3 min werken wil ik datook wel
dushet werd een hele heisa daar
en hij wilde de fiets weerterug sjouwen ,dus werdhet een heel getrek aan mijn fiets,hij schold mij uit voor Rus en ik hem voorlaaielichter
ditalles met 100 passaschiers om ons heen ,alles werd opgelost voor 5dollar,wat ik nog teveel vond
Ookdeze vlucht liepgoedaf ondaks af en toe heftige turbulentie
,dan keek ik altijd even naar de stewardess ,watoverigens geen straf was,als die ernstig keek zou ik nog ernstiger kijken,maar zij bleef vrolijk lachen en ik dus ook,
Scharreldemijn bagage bij elkaar
frommelde defiets in elkaar en trapte naar Astana,was eigelijk van plan om de taxite nemen,maar strafte mezelf om de5dollarterug te verdienen
15km was het ,ik hadnognooit zoveel nieuwe huizeen gebouwen bij elkaar gezien,de levens standaardging hier een stuk omhoog,alles zag erverzorgd uit, dehotel prijzen ook 100 dollar begon het mee,vonduit eindelijk iets voor20
Ikweetniethoehetinde restvan K stan is
Ben alin de englisch en Irisch pub geweest,hierontmoette ik een Tasmaanse Schot,hij maakte van koper erts koper,ik vroeg heb je ook goedkoper
Maar ik ben uitgenodigd in zijn huisin tasmanie
tot later
26 Juli 2009 - 08:58
Bibi:
Wat een leuk stukje weer en wat een avontuur, geweldig! Doe voorzichtig -
26 Juli 2009 - 14:57
Annemiek:
Hoi Ron, wij zijn terug van onze fietstocht, 1700 km. Langs de Rijn, Main, Altmuhl, Tauber en Donau naar Wenen. De drukte viel heel erg mee, we hebben goed weer gehad en alles liep vlekkeloos, volgende keer iets meer avontuur. Niet meteen naar K.stan. -
27 Juli 2009 - 06:57
Janine:
Tjeetje wat een vlucht. Dat is nog eens iets anders dan met EasyJet!
27 Juli 2009 - 09:40
Ashram:
Als je de volgende keer gaat vliegen, moet je je speciekuip ophouden en niet in je bagage doen , scheelt toch weer 5 kilo.
Hoe zijn de wegen en het weer ter plaatse ? Loopt alles volgens plan? (afgezien van het visum oponthoud). Je camper is inmiddels schoongemaakt door Janice , dus je huis staat er weer knap bij. Veel plezier en gr -
29 Juli 2009 - 13:14
Tineke:
Heb je de wielerploeg nog gezien van Armstrong? In Astana?
Gelukkig maak je af en toe wel wat mee, anders zou het een saaie reis zijn, maar er zijn nog niet veel kilo's af zo te zien, iets meer doortrappen!! -
02 Augustus 2009 - 16:14
Ada:
Hee Ron, wat een prachtig
verhaal, wordt steeds leuker. En opeens heel veel foto's, vooral dat toilet?
Succes en mooie reis verder.
Ada -
04 Augustus 2009 - 21:24
Hilda :
Alles in een keer gelezen erg leuk Ron, leuke veslagen! volgende job een boek? groetjes tot vlgde. -
15 Augustus 2009 - 21:58
Bibi:
hey Ron, kan je me vertellen waar je dat bord met mijn naam hebt gefotografeerd, wat hield dat in? Waar was dat?Vind het zo apart! Leuk dat je dat hebt gefotografeerd! dank je doe voorzichtig x -
20 Augustus 2009 - 20:03
Trudie&Liza&Tom:
Hallo lieve jongen.
Het ga je goed,leuk om je verslagen te lezen.
Het ga je goed.
Kom je volgende week bij ons eten,(Grapje)
Groeten van ons :D -
24 Augustus 2009 - 18:12
Afke:
Ha ponnie, even kijken of dit allemaal lukt! Ik vertrek donderdag 27/8 naar Moskou en dan gaat mijn reis beginnen. Hoorde van Annette dat ze alweer een tijdje niet van je gehoord hebben. Dus neem weer even contact op met het nederlandse. Succes verder en geniet van alles wat je meemaakt.
Dikke X Afke -
24 Augustus 2009 - 19:16
Astrid:
He lieve stoere Ron! Ongelofelijk wat je allemaal doet in zo'n relatief kort tijdsbestek! Ik heb in die tijd net de ronde hoep gefietst!En dan heb ik nog niet eens een bandje hoeven verwisselen, je foto's zijn geweldig en vaak ook indrukwekkend zo'n stilleven van een eenzame fiets,je moet het toch wel goed met jezelf kunnen vinden. blijft bijzonder wat je doet, pas goed op jezelf en tot later, kus, astrid en qrijn